VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS
Praktisk information / FAQ Grønland

Har du spørgsmål om Grønland?

Har du spørgsmål til din rejse til Grønland? "FAQ Grønland" er siden, hvor vi samler de mest stillede spørgsmål om Grønland.

Spørgsmål om din rejse

Der er ikke mulighed for at lave det man kalder en sammenhængende billet, men der er nogle muligheder for at få bagagen tjekket ind hele vejen til Grønland.

Hvis du/I flyver med SAS fra Jylland og der er minimum 40 minutter mellem flyene i Kastrup, så er det muligt at få checket bagagen hele vejen igennem. Husk at oplyse dette ved Check in, da det ikke sker automatisk.

Bemærk dog i denne forbindelse at vi anbefaler at du/I tegner en forsikring for forsinket fremmøde eller ændret afgangstid.

For at denne forsikring skal være gældende, skal der dog være 1 time og 45 minutter fra du lander planlagt i Kastrup til dit fly til Grønland afgår.

Det tager ca. 4,5 timer at flyve fra København til Kangerlussuaq i Grønland. Her lander stort set alle fly fra Danmark, og så kan man flyve videre her fra. Indenrigsfly fra Kangerlussuaq til Ilulissat tager ca. 1 time. Du kan også flyve via Reykjavik i Island. Her skal du enten skifte fly i Keflavik lufthavn (Reykjavik international airport) eller transportere dig til Reykjavik Domestic Airport.

Langst størstedelen af vores rejsende flyver via København til Grønland direkte med Air Greenland.

Når du flyver fra København til Grønland, foregår det med Air Greenland. Vi anbefaler, at du er klar til check-in 2 timer før afgang, da check-in lukker en time forud for flyets afgang.

Vi anbefaler i det hele taget, at du tager hjemmefra i god tid, da der kun er een daglig afgang (omkring kl. 9 om morgenen) til Grønland, så du kan ikke blot tage det næste fly. Da flyet afgår om morgenen, anbefaler vi, at du tager en overnatning i København inden afrejse, hvis du kommer fra en anden landsdel.

Se vores liste over anbefalede hoteller i København her.

Da flyet til Grønland afgår om morgenen/formiddagen (kl. 9 eller 11) fra København, er det en god ide at overnatte i København inden afrejse.

Vi har lavet en liste med hoteller i København, som vi gerne anbefaler til vores kunder.

Om du fokuserer på placering, pris eller graden af komfort, så vil der være et hotel, der vil falde i din smag – og hvis ikke, er du altid velkommen til at kontakte os for andre forslag.

Se listen over hoteller i København.

Hvis du rejser gennem København på vej til eller fra Grønland, kan du med fordel tage et ophold og se nogle af de mange grønlandsrelaterede steder i København.

Oplev fx en tur tilbage i historien ved at besøge Knud Rasmussens hus i Hundested eller den gamle grønlandshavn på Christianshavn. Du kan også få styr på Grønlands tidlige historie på Nationalmuseet eller se verdens 3. største meteorit fra Grønland på Geologisk Museum.

 

Hos Grønlands Rejsebureau ved vi, at den rette påklædning er en vigtig forudsætning for at få mest muligt ud af din rejse. Vores destinationer lægger op til aktiv ferie i naturen både sommer og vinter og vi har mange års erfaring med, hvad der er godt at medbringe på en rejse.

Generelt er påklædningen i Grønland uformel og praktisk, og på restaurant er man lige velkommen i jeans og sweater som i jakke og slips. Det samme gælder for Island, Færøerne og vores øvrige destinationer. På de enkelte rejser finder du altid en specifik pakkeliste for netop den rejse. Du får den naturligvis også tilsendt, når du har bestilt en rejse.

Find mere information om pakkelister her.

Hos Grønlands Rejsebureau ved vi, at den rette påklædning er en vigtig forudsætning for at få mest muligt ud af din rejse. Vores destinationer lægger op til aktiv ferie i naturen både sommer og vinter og vi har mange års erfaring med, hvad der er godt at medbringe på en rejse.

Generelt er påklædningen i Grønland uformel og praktisk, og på restaurant er man lige velkommen i jeans og sweater som i jakke og slips. Det samme gælder for Island, Færøerne og vores øvrige destinationer. På de enkelte rejser finder du altid en specifik pakkeliste for netop den rejse. Du får den naturligvis også tilsendt, når du har bestilt en rejse.

Find mere information om pakkelister her.

Gerne noget af det varmeste du har. Men husk at – 20 grader ikke er lige så koldt i Grønland som i Danmark pga. den tørre luft i Grønland. Du kan altid leje varmt sælskinstøj og støvler i Grønland, hvis du fx skal på slædetur eller isfjordssejlads. Se vores pakkeliste til vinterrejser i Grønland her.

Ja, stort set alle steder i Grønland tager imod gængse betalingskort. Der er hæveautomat i alle større byer.

Læs mere om valuta og betalingskort.

Rejser du om sommeren, modtager du dine billetter og vouchers 4 uger inden afrejse. På vinter, forårs- og efterårsrejser modtager du dem 2 uger inden afrejse.

Der benyttes danske kroner i Grønland. Vi anbefaler ikke at medbringe Euro, da de kun benyttes ganske få steder i Grønland.

Ofte stillede spørgsmål om Grønland

Temperaturerne i Grønland variererer naturligvis med årstiderne. Luften er tør i Grønland, så selv få varme grader føles varmt i solen. T-shirt og korte bukser er almindeligt om sommeren. De fleste rejsende bliver positivt overraskede over, hvor varmt det kan være om sommeren. Ved sejlads blandt isbjerge og om aftenen kan det dog blive nødvendigt med varmt tøj, hue og handsker. Især isen afgiver meget kulde. Gennemsnitstemperaturen henover sommeren sniger sig normalt ikke over 10 grader.

Den tørre luft gør også, at vinterkulden ikke føles så kold, som andre steder i verden med høj luftfugtighed. Mange af vores rejsende om vinteren har oplevet kuldegrader på ned til minus 15 og minus 20 grader, hvor de ikke havde problemer med at holde varmen.

Det er dog vigtigt at pointere, at vinteren er kold i de arktiske egne og i Grønland. Den rette påklædning er vigtig for at kunne holde varmen.

Læs mere om det grønlandske klima.

Læs mere om vores råd til beklædning i Grønland her.

Det er der mange delte meninger om! Men der findes ikke noget videnskabeligt bevis på, hvor det er bedst se nordlys – endnu. Men faktisk ligger der en forskningsstation i Kangerlussuaq i det sydvestlige Grønland, hvor man netop studerer ionosfæren og nordlyset.

Det skyldes formentlig, at vejrforholdene i Kangerlussuaq og det intense mørke giver noget nær ideelle muligheder for at studere eller bare nyde naturens eget storslåede lysshow. Desuden er det let at komme dertil, idet alle fly fra Danmark lander i Kangerlussuaq.

Læs mere om nordlys i Grønland her.

De største chancer for at se nordlys i Grønland får du ved at rejse i perioden oktober til marts. Der er ikke lysforurening i Grønland, og det gør det nemt at spotte nordlyset lige uden for døren. Allerbedst ses det i fuldt mørke og på en helt klar himmel. Du kan derfor eventuelt kigge på en månekalender og rejse, når der enten er nymåne eller halvmåne. Man kan dog også sagtens se nordlys i fuldmånens skær, men glansen går lidt af det.

Læs mere om nordlys i Grønland her.

Hvis du vil opleve midnatssol i Grønland, så skal du rejse i sommermånederne i Grønland, som er fra slutningen af maj til midten af september. Det kommer dog an på, hvor du befinder dig i Grønland. Jo længere mod nord, jo længere er perioden med midnatssol.

Du skal uanset nord for polarcirklen og så kan du eksempelvis opleve midnatssol i Diskobugten fra ca. 20. maj til 23. juli. Men allerede sidst i april og langt hen i august er solen så længe på himlen, at det opleves som midnatssol.

Du kan læse meget mere om midnatssol og se en tabel med solop- og nedgangstider for forskellige steder i Grønland.

Læs mere om midnatssol i Grønland her.

Hundeslædesæsonen går normalt fra januar til medio april. Dette vil selvfølgelig altid afhænge af sneforholdene – nogle vintre kan være kortere og andre længere.

 

Læs mere om hundeslæde kørsel her.

Ja bestemt, og der er store fordele ved at rejse uden for højsæsonerne – ikke mindst at rejserne er billigere end i højsæsonen. Foråret i Grønland er kort og kan opleves på rejser i maj måned, hvor vinteren går på hæld, dagene bliver længere og lysere, og temperaturen stiger væsentligt. Efteråret i Grønland er en tid, hvor naturen viser flere sider af sig selv – fra smukke solskinsdage, hvor fjeldet er klædt i gulbrune nuancer til en mørk nattehimmel, hvor nordlyset melder sin ankomst. I både forårs- og efterårsperioden er der meget få turister i Grønland, så du kan få det hele for dig selv.

Læs mere om årstiderne i Grønland her.

Der er ingen veje mellem byerne og bygderne i Grønland, så du skal enten sejle eller flyve (eller gå, gå på ski eller køre på hundeslæde eller snescooter). Du kan i princippet selv booke fly og skib, men vi anbefaler at gøre det gennem et rejsebureau, da du så er dækket ind i tilfælde af irregularitet (aflyste afgange pga. dårligt vejr).

Der er mange forskellige overnatningsmuligheder i Grønland i dag – lige fra internationalt klassificerede 4-stjernede hoteller til vandrehjem, hotellejligheder og små simple fåreholdersteder. Og så er der jo overalt i Grønland mulighed for at overnatte i telt med 5-stjernet udsigt!

De fleste steder kan du købe dig til wifi. Vær opmærksom på at internet er dyrt i Grønland – også fra din egen telefon, så slå data fra på din telefon.

En rejse med kystskibet er ikke kun transport, men en oplevelse uanset vejr og vind. Samtidig giver rejsen en stor mulighed for at komme tæt på lokalbefolkningen. Skibet sejler fra Qaqortoq i syd og helt op til Ilulissat i Diskobugten. Du kan tage hele rejsen eller del af den. Vi anbefaler generelt, at du tager strækningen fra syd til Nuuk eller fra Nuuk til Ilulissat. Dette er de mest populære strækninger blandt vores rejsende – mindre kan dog også gøre det, så du kan fx nøjes med at sejle fra Sisimiut til Ilulissat på vores rejse “Den Gyldne Trekant”.  Læs mere om kystskibet, Sarfaq Ittuk, i vores gratis online guide her.

Du vil opleve grønlænderne som både gæstfrie, lattermilde og imødekommende – og lidt generte. De er ganske forståeligt stolte af deres land, og de viser det gerne frem. Grønlænderne har taget moderne levevis til sig, samtidig med at de værner om de gamle værdier. Således kender de fleste grønlændere en hverdagsrytme, hvor de ét øjeblik sidder i et kontorlandskab og få timer senere står i en åben jolle på vej på eventyr i en nærliggende fjord.

Service og moms er altid inkluderet i priserne i Grønland, så drikkepenge er ikke påkrævet. Grønlænderne bliver dog ikke fornærmede over at få drikkepenge, hvis du har været meget tilfreds med servicen.

Alle tundraområder i verden har mange myg. Det skyldes dels surt vandmiljø og dels, at permafrost og grundfjeld forhindrer vandet fra forårets tøbrud i at synke dybt ned i jorden. Jorden er derfor typisk fugtig og med mange småsøer og vandpytter, som myggene kan lægge æg i.

Myggene kommer oftest omkring første juni og topper i juli. Myggene er som regel kraftigt aftagende i august, men du skal nu nok møde dem, hvis du kommer denne måned også. Stikfluerne (kamik-kvægmyg) er til gengæld altid i fremmarch i august (nogle år flere end andre) og bekæmpes ikke godt med myggebalsam.

Heldigvis er der andre virkningsfulde tiltag mod både myg og stikfluer. Læs mere om myg i Grønland. 

Grønland er et fisker- og fangersamfund og langt de fleste mennesker er kød-elskere. Det er dog muligt at få vegetarmad i de fleste byer og endda i nogle af bygderne. Den mest tilgængelige form for vegetarkost kommer i form af frosne eller konserverede grøntsager. I mange byer – især de større – kan du også få en masse slags friske grønsager, der er fløjet ind fra Sydgrønland, Danmark og Island. Det siger dog sig selv, at disse grønsager er temmeligt dyre pga. luftfragten.

De fleste restauranter vil med glæde servere et vegetarisk måltid, men det er en god ide at bestille dette i god tid, da de muligvis skal ud at shoppe for at tilbyde dette.

Til de vegetarer, der spiser fisk og fjerkræ, er Grønland et rent mekka! Som vegetarer vil du ikke sulte i Grønland, men du vil sandsynligvis være glad for at få en frisk salat, når du kommer hjem…

På flyvningerne til og fra Grønland kan vi bestille vegetarmåltider til dig.

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål eller søger råd og vejledning i forbindelse med planlægning af din ferie.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011

Kontakt din rejsespecialist

"Tak, tak, tak og tusind tak for at foreslå Igloo Lodge. Det var mageløst at være der. Jeg ville ikke hjem. Alt spillede og med solskinsvejr alle dage deroppe, hvad mere kan man så ønske sig? Jeg havde endnu engang en vidunderlig tur. "

Charlotte

Adresse:

Greenland Travel A/S
Wilders Plads 13A, 1.
DK – 1403 København K

Åbningstider:

(mandag-fredag)

Erhvervsrejser: 9:00-16:00

Privatrejser: 10.00-15.00

 

facebook logo facebook logo facebook logo
  • Rejsegarantifonden nr. 351
  • ·
  • IATA agent nr. 17 200 606
  • ·
  • CVR nr. 32150756
  • ·
  • Privatlivspolitik